reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Emanuel

Grízkrém karamellizált körtével és étcsokifedéllel

2015. december 19. - Vegán Pitypang

img_0075.jpg

Ezt a szuper krémdesszertet még két éve karácsonyi meglepetésnek gondoltam ki. Itt az ideje, hogy ti is megismerjétek. Szerintem megállja helyét a karácsonyi menü desszertkórusában. Egyszerűen elkészíthető szezonális édesség.

Négy (200 ml-es) kehelyhez

grízkrém:
tk tönkölybúzadara 10 dkg (lehet más búzadara is)
kókuszzsír ~1 ek
kókusztej* ~4 dl
nádcukor ~ 4 tk (itt finomítatlan aranybarna)

csipet kardamom, fahéj

karamellizált körte:
bosc kobak körte 37 dkg (nálam 3 db)
víz ~0,5-1 dl
nádcukor ~ bő 1 ek (a mennyiség függ a körte édességétől és érettségi fokától)

csipet kardamom, fahéj

csokifedél:
étcsoki 50 g (80%-os csokit javaslok)
kókuszzsír ~fél ek
kókusztej ~2 ek

 

Tejbegrízt főzünk a megadott alapanyagokból és még melegen a pohárkákba töltjük.
A körtét meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Ezután kezdődhet a karamellizálás. A körteszeleteket egy serpenyőbe tesszük, megszórjuk cukorral. Amikor a cukor felolvadt, hozzáadjuk a vizet és a fűszereket. Fedő alatt ~10 percig hagyjuk a körteszeletkéket szépen barnulni, puhulni. Ha késznek nyilvánítjuk, mehet a krém tetejére.
Utolsó lépésként az étcsokit vízgőz fölött a megadott zsiradékkal, tejjel felolvasztjuk és a karamellizált körterétegre halmozzuk. Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is.

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr438185176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása