A mángold fogadtatása hazánkban elég zord. Segítek eme háttérbe szorított zöldséget s vele együtt szíveteket is megszelídíteni, hátha megkedvelitek.
Íme a recept ~3 főre (ha senki nem repetázik akkor 4 is belefér):
mángold 0,5 kg
répa 3 db ~ 25 dkg (nem árt ha zsenge, édes)
zabtejszín 200 ml (itt a The Bridge zabtejszíne)
mustár ~2 ek, gyömbér ~ 15g, lestyán 2 bő tk, só, fekete bors
A répát kevés olajon átpirítjuk először a mángold a szárával, majd a levél többi részével, ami a hőtől pillanatok alatt összeesik és így jobban kezelhető. Ízesítjük gyömbérrel, mustárral, s felöntjük tejszínnel. Max 15 perc párolás után puha a mángoldunk. Ekkor meg is szórhatjuk friss lestyánnal, borssal, majd mehet a tányérokra.
Kitűnően társíthatjuk jázmin rizzsel vagy olyan gabonával, zöldséggel ami nem kesernyés. Hajrá!