reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Zabtejszínes répás mángoldragu

2015. november 09. - Vegán Pitypang

blogra_lehet_kicsinyitve.jpgA mángold fogadtatása hazánkban elég zord. Segítek eme háttérbe szorított zöldséget s vele együtt szíveteket is megszelídíteni, hátha megkedvelitek.

Íme a recept ~3 főre (ha senki nem repetázik akkor 4 is belefér):

mángold 0,5 kg

répa 3 db ~ 25 dkg (nem árt ha zsenge, édes)

zabtejszín 200 ml (itt a The Bridge zabtejszíne)

mustár ~2 ek, gyömbér ~ 15g, lestyán 2 bő tk, só, fekete bors

A répát kevés olajon átpirítjuk először a mángold a szárával, majd a levél többi részével, ami a hőtől pillanatok alatt összeesik és így jobban kezelhető. Ízesítjük gyömbérrel, mustárral, s felöntjük tejszínnel. Max 15 perc párolás után puha a mángoldunk. Ekkor meg is szórhatjuk friss lestyánnal, borssal, majd mehet a tányérokra.

Kitűnően társíthatjuk jázmin rizzsel vagy olyan gabonával, zöldséggel ami nem kesernyés. Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr708066204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása