reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Kebab

2017. szeptember 28. - Vegán Pitypang

kebab_front.jpg

Le sem tagadhatnánk hazánkban a török hatásokat, melyek nemcsak több 100 évvel ezelőtt, de most is meghatározzák vagy/és erősen befolyásolják, hogy mit eszünk a hétköznapokban. E vegán kebab meglétének amúgy csak örülni lehet. Könnyen elkészíthető, ízes de nem túl fűszeres. Olajban kisütve a tészta kellemes roppanós réteget képez.

Tökéletes vendégváró falat vagy könnyű ebéd/vacsora.

kebab_kozel.jpg

Alapanyag 20 db mini kebabhoz vagy kebabalap ~4 személyre:

kölesliszt 100g
barna csiperkegomba 300g
kápia paprika max 100g (1db paprika)
apró szójagranulátum 50g
római kömény 1 lapos kk
sáfrányos szeklice 1kk
kurkuma 2kk
édes őrölt pirospaprika 2kk
vegamix 2kk
só ízlés szerint

A gombát egy aprítóban feldolgozzuk vagy késsel nagyon apróra vágjuk. Lényegében egy enyhén darabos pépet kell kapjunk a kebab masszájához, amit egy serpenyőben addig hagyunk pirulni, amíg térfogata só és hő hatására a felére nem csökken. Amíg a benne lévő vízmennyiség ~90%-a el nem távozott. Ez hozzávetőleg olyan 15-18 percig is eltarthat.
Közben mindenfélét lehet csinálni, mert nem igényel sok törődést, csak néha kell megkavargatni. A szójagranulátumot 20 percre forró vízbe beáztatjuk, s ez idő letelte után alaposan kinyomkodjuk belőle a nedvességet.
A kápia paprikát is az aprítóba dobjuk, s ha széttrancsíroztuk, kinyomkodjuk belőle a paprika levét. Csak a húsa, héja megy a masszába.
Mindent összekeverünk, s a kapott tésztaalapot befűszerezzük, állni hagyjuk (15-30 perc) s kevés forró olajban kisütjük. A kebabhengereket oldalról-oldalra fordítjuk, hogy szépen, arányosan át tudjanak sülni. 
Ezt a nyers kebabmasszát egy nappal később is felhasználhatjuk, csak akkorra már kissé levet ereszt és emiatt nehezebb vele dolgozni. Ebben a stádiumban formázáskor ki kell nyomkodni a vizet a tésztából, de henger formája ugyanúgy szépen egyben megmarad.kebab_tavolrol_uj.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr612903576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása