
Összetevők: 8 db 20g-os golyóhoz
natúr kesudió 100g
kókuszreszelék 50-55g bele és ~40g rája
kókusztej/tejszín 20-25g (itt Aroy-D kókusztej)
agavészirup 20g
kókuszolaj 10 - max 20g
A kesudiót finomra daráljuk. A kókuszreszelékkel is ugyanezt megtesszük, hogy homogénebb legyen majd a textúrája, s így jobb lesz maj beleharapni. Ezeket minden egyébb hozzávalóval* összekeverjük (legyetek pontosak a mérésnél!) és vizes kézzel golyóbisokat formálunk. Végül meghempergetjük azokat kókuszreszelékben. Ha benedvesítitek a golyók felületét, akkor könnyebben felveszi a kókuszreszeléket.
Ha nem azonnal akarjátok fogyaztani, akkor az egészet állítsátok össze egy nagy gombócba, fóliázzátok le s tegyétek hűtőbe. Már pár óra elteltével is érezhető az ízekben a különbség, s habár pihentetni nem szükséges, de javasolt.
*Kókuszreszelék, és kókuszreszelék között is van különbség. Ugyanez érvényes a kókusztejre is. Ezért írtam helyenként kötőjellel az adagokat. Ugyanis, ha házilag készült kókusztejet adtok hozzá, nem biztos, hogy az elég zsíros. Tehát ilyen esetben elkélhet valamivel több kókuszolaj vagy akár tej, tejszín.