reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

The ultimate rafaello

2018. szeptember 24. - Vegán Pitypang
javitott_fontrol.jpgEgy ütős, de egyszerű és ismert desszertet akartam készíteni egy vegán workshopra. Ekkor ötlött be a rafaelló, ugyanis ezer éve el akartam készíteni. Mivel tengernyi zavaros receptet találni a neten, íme egy receptúra, mely visszaadja a rafaelló klasszik ízét minden hiányérzet nélkül. Elárulom nektek, hogy a rafaellót volt eddig a legnehezebb fotózni. Persze fújt a szél, szanaszét hordta a kókuszreszeléket és a nap hol elment, hol visszajött. De a legnehezebb saját magam kordában tartása volt, hogy ne egyem meg a fotózásra szánt rafaellókat...Pár darab megúszta.

img_1621.JPGÖsszetevők: 8 db 20g-os golyóhoz

natúr kesudió 100g
kókuszreszelék 50-55g bele és ~40g rája
kókusztej/tejszín 20-25g (itt Aroy-D kókusztej)
agavészirup 20g
kókuszolaj 10 - max 20g

A kesudiót finomra daráljuk. A kókuszreszelékkel is ugyanezt megtesszük, hogy homogénebb legyen majd a textúrája, s így jobb lesz maj beleharapni. Ezeket minden egyébb hozzávalóval* összekeverjük (legyetek pontosak a mérésnél!) és vizes kézzel golyóbisokat formálunk. Végül meghempergetjük azokat kókuszreszelékben. Ha benedvesítitek a golyók felületét, akkor könnyebben felveszi a kókuszreszeléket.
Ha nem azonnal akarjátok fogyaztani, akkor az egészet állítsátok össze egy nagy gombócba, fóliázzátok le s tegyétek hűtőbe. Már pár óra elteltével is érezhető az ízekben a különbség, s habár pihentetni nem szükséges, de javasolt.

*Kókuszreszelék, és kókuszreszelék között is van különbség. Ugyanez érvényes a kókusztejre is. Ezért írtam helyenként kötőjellel az adagokat. Ugyanis, ha házilag készült kókusztejet adtok hozzá, nem biztos, hogy az elég zsíros. Tehát ilyen esetben elkélhet valamivel több kókuszolaj vagy akár tej, tejszín.

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr4614260069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása