reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Szilvás pite

2015. november 21. - Vegán Pitypang
szilvas_pite1_autofix.jpg
Eme szilvás pite igazi sikersztori. Nemtől, kortól és étkezési szokástól függetlenül eddig mindenki a receptért sóvárgott. Egy klasszikus német, ún. Streuselkuchen receptet dolgoztam át még sok-sok éve. Íme az eredmény:

28 cm-es formához

Pite tészta alaphoz:
fehér tönkölybúzaliszt 20 dkg
nádcukor 10 dkg (finomítatlan aranybarna)
kókuszzsír 8 dkg
tofu 1/3 csomag (=10 dkg)
apróbb szemű zabpehely bő ~2 ek, lenmag ~2 tk (előre annyi vízbe beáztat hogy a végeredmény pempős legyen)

Morzsás tészta a pite és a szilva tetejére:
szilva 1-1,1 kg
fehér tönkölybúzaliszt 10 dkg
kókuszzsír 5 dkg
nádcukor ~3ek (finomítatlan aranybarna)
fahéj ~1 kk

víz (pár csepp)


Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, amit 30 cm-es kerületű körré nyújtunk ééés mehet is egy vékonyan kizsírozott piteformába. Szilvákat félbevágva szorosan, félkörívben a tésztára halmozzuk. Bőven megszórjuk nádcukorral (~3-4 ek) és fahéjjal (~1 kk).
Jön a vékony morzsás takaró neki. Ehhez a fönt leírtakat minimális vízmennyiséggel épphogy meghintjük és morzsás tésztává alakítjuk majd a pite tetejére szórjuk.190-200 fokon egy órán át sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr988097168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása