reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Hamis székelykáposzta

2015. december 09. - Vegán Pitypang

zsoka_kapi_jo.jpg

A téli periódus csupa finomságot rejt magában. Egyik őszi-téli kedvencünk a székelykáposzta, amit mindenféle macera nélkül húsmentesen is el lehet készíteni. Amellett hogy szuper vitaminbomba, tartalmas, laktató és tud mindenmentes (szója, tej, liszt ect.) is lenni. Egyébként persze dúsítható tofuval, szójakockával vagy akár házi sajttal is.

2 főre a hozzávalók:

savanyú káposzta 30 dkg (főzés előtt vízzel jól átmos)
tofu 10 dkg (elhagyható)
lilahagyma 1 fej
víz ~5 dl

fűszerek: őrölt paprika bő ~3 tk (erősen függ a minőségtől), 2 szép darab babérlevél, őrölt/egész fűszerkömény ~fél tk, majoranna ~1 tk, egész feketebors ~12 db golyócska

A receptúra röviden: készíts pörkölt alapot, add hozzá az előre jól átmosott káposztát, öntsd fel vízzel, majd tedd fel a tűzhelyre főni.

Bővebben: a lilahagymát megdinszteljük, fűszereket átpirítjuk, rátesszük a káposztát, jól átforgatjuk, vízzel felöntjük és fedővel lefedve 45 percig főzzük. A felkockázott tofut az utolsó 5 percben elég hozzáadni.

Ha székelykáposztánkat azonnal szeretnénk fogyasztani, akkor érdemes a tofut a fönt megnevezett fűszerekben átforgatni, aranybarnára pirítani, s csak azután a káposztához adni. Ha esti órákban készítjük és csak másnap fogyasztjuk, a tofu az éjszaka leple alatt szépen megszívja magát a paprikás lével. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr618153176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása