![tortacska_autofix.jpg](https://m.blog.hu/ve/veganpitypang/image/tortacska_autofix.jpg)
Furcsa párosításnak tűnhet a citrom és a gesztenye, de ízeik nagyon jól kapcsolódnak. Ezt a tortát Zs. barátnőm szülinapjára készítettem és e nemes eseményen a vártnál gyorsabban elfogyott. Szerintem telitalálat ez az ízhármas; még a gesztenyeszkeptikusoknál is bepróbálkoznék vele.
8 szeletes tortához /18 cm átmérőjű tortaformához a következőkre van szükség:
8 szeletes tortához /18 cm átmérőjű tortaformához a következőkre van szükség:
citromos tortaalap:
tk tönkölybúzaliszt 10 dkgkókuszzsír 3 dkg
nádcukor 7,5 dkg (finomítatlan aranybarna)
citrom kifacsart leve 1 dl (nálam 2 db citrom)sütőpor ~fél tk
víz 1dl
víz 1dl
![tortacska_natur_maz_nelkul.jpg](https://m.blog.hu/ve/veganpitypang/image/tortacska_natur_maz_nelkul.jpg)
gesztenyekrémhez:
gesztenyepüré 20 dkg (szánom-bánom itt fagyasztott és szuperbűnös cukrozott bolti)
kókuszzsír bő 1 ek
víz ~0,2 dl
kókuszzsír bő 1 ek
víz ~0,2 dl
csokitakaró:*
9 dkg étcsoki (vízgőz fölött egy kis tálkában folyamatosan kevergetve felolvaszt)
kókuszzsír ~1 bő ek
A tortaalapnál leírtakat összekeverjük és egy zsiradékkal vékonyan kikent tortaformába töltjük aztán sütőbe vele. 190 fokon 50-55 perc alatt szépen aranybarnára sül. Ne ijedjetek meg, a tészta nem éppen egy levegős klasszikus pillekönnyű típus.
Megvárjuk míg kihül, majd rákenjünk a gesztenyekrémet és beborítjuk a csokimázzal. Ha megdermedt a csoki, már lehet is szeletelni.
*Ha nem adunk zsiradékot a csokimázhoz, akkor megdermedés után egy vastag csokipáncélt kapunk, ami habár izgalmasan néz ki, nehezebb szeletelni.
![img_0030_autofix_es_kivagva.jpg](https://m.blog.hu/ve/veganpitypang/image/img_0030_autofix_es_kivagva.jpg)