reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Kesudiós paprikakrém

2018. augusztus 29. - Vegán Pitypang

total_1.jpgÉn alföldiként abszolút paprikapárti vagyok. Nálunk - olyan hogy ne legyen otthon paprika valamilyen formában -  elképzelhetetlen. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenhez azt eszek, de egy biztos: paprika nélkül nem élet az élet.

papreszok.jpgSokkal több dolgot ki lehet hozni a Magyarországon termő paprikafajtákból, mint amit jelenleg megteszünk. Ezért arra gondoltam, hogy a megszokott  kereteken kívül léphetnénk...Megsütöttem a klasszikus, könnyen hozzáférhető paprikafajtákat. Adtam hozzá egy krémes alapot kesudióból s ezáltal egy isteni és végtelenül egyszerűen elkészíthető pástétomot kaptam. Ezt lehet aztán bátran kenyérrel, sós pálcikával tunkolni vagy reggelire kenyérre kenni.

Tartalmas kence ez a kesudió miatt, ami nagyon fontos hiszen reggel könnyen és gyorsan el tudjuk látni szervezetünket a megfelelő energiával.

Hozzávalók:

paprikaválogatás 510g (itt 1db fehér, 4db színes lecsópaprika, 1 db kápia, 1 db pritamin)
paprikahús tisztán 430g
vöröshagyma 1 kis fél fej ~30g
növényi olaj (enyhe ízű pl. sansa, kukorica, szőlőmag) ~4ek
fehérborecet 2tk
só, színes bors ízlés és alapanyag szerint

A kesudiót beáztatjuk 2 órára hideg vízbe, majd leszűrjük róla a vizet. A paprikákat megtisztítjuk: eltávolítjuk a csumáját, magokat. A kapott paprikahúst nagyobb darabokra szeleteljük, s egy serpenyőben forró olajon jól átpirítjuk. Fontos hogy ne párolódjon, először jól süljön át a felülete, hogy pörzsanyag keletkezzen. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk. Ekkor lehet hagyni keveset dinsztelődni a hagymával fedő alatt pár percet. Amikor elvesztette nyersességét a paprika, levehetjük a tűzről és botmixer segítségével összedolgozzuk a kesudióval. A masszához adjuk a borecetet és végül utóízesíthetjük sóval, borssal amennyiben szükséges. Mehet is a kenyérre.

(Természetesen a paprikákat sütőben egészben is megsüthetnénk, de a serpenyős-pirítós módszerrel időt nyerünk és kevesebb energiát használunk. A paprika héja egyáltalán nem érezhető/látható a masszában, ráadásul a botmixer bőven megbírkózik vele.)

papreszok_kozelrol.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr6514210139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása