reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Gesztenyés zellerkrémleves

2017. február 21. - Vegán Pitypang
img_0966.JPG Számomra ebben a levesben olyan ízek találkoznak, melyeknek nincsen párja. Egyszerűen megkoronázza a napomat.
Az alapanyagok ráadásul ízelítőt adnak abból a földi jóból, ami télen elérhető számunkra és további kísérletezésre, felfedezésre bíztatnak. Persze csak ha hagyjuk magunkat.

1,1 L leveshez a következőkre van szükség:
Zeller 13 dkg (pucolva)
Gesztenye 10 dkg (sütve, pucolva)
Lilahagyma 12 dkg
Alma pl. Jonathan 3/4 db 10 dkg
Kakukkfű 1 kk
Zöldségleves alaplé 7 dl
Só, fekete bors szükség, és ízlés szerint
*Joghurt 2 ek. - opcionális

img_0979.JPG

Első lépésként mindent, a gesztenyével egyetemben felkockázunk. A lilahagymát megdinszteljük majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Felöntjük zöldségalaplével, fűszerezzük kakukkfűvel. Hozzávetőleg 30 percig főzzük, pürésítjük s már tálalhatjuk is.  Mellé adhatunk pl. sült gesztenyeradabokat.

*A képen látható verzióba a fönt leírt mennyiségű joghurt is került a végén, csak a kiváncsiság kedvéért. A teszt és a kiváncsiság eredménye: szerintem joghurt nélkül is tökéletes. img_0967.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr8612280575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása