reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Zelleres sütőtökös babragu

2015. december 19. - Vegán Pitypang

babragu_3.jpg

Nálunk a családban a legkisebbeknél is átment a teszten. Harmonikus, melegítő téli étel, mely karácsonyi menü részeként bátran szerepelhet az ünnepi asztalon illatos jázmin rizzsel vagy akár tepsiben sült krumplival.

arányok két főre az alábbiak szerint alakulnak:

tarkabab 9 dkg (egy nappal előre beáztat)
sütőtök 15 dkg (felkockáz)
zellergumó 10 dkg (felkockáz)
vöröshagyma 1 fej (~ 10 dkg)
fokhagyma 2 gerezd ~7 g (lereszel)
friss gyömbér ~9 g (lereszel)
natúr paradicsomlé 1 dl
víz 2-3 dl
őrölt paprika bő ~2 tk, őrölt szerecsendió fél tk, őrölt fűszerkömény fél tk.

petrezselyem a díszítéshez

A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fűszereket s hagyjuk azokat picit átpirulni. Jöhet bele egyszerre a zeller és a bab. Felengedjük 2 dl vízzel és hagyjuk ~45 percig főni. Ez idő alatt azért rákukkanthatunk hogy esetleg felvesz-e még egy kis vizet.
Ha a bab megfőtt, hozzáadhatjuk a paradicsomlét és a sütőtököt, majd további ~ 5 percig főzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr648185338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása