reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Céklakrémleves I.

céklaleves-sorozat első bemutatkozója

2016. január 14. - Vegán Pitypang

img_0321.JPG

Egy téli céklaleves-sorozat első résztvevőjéről olvashattok az alábbiakban, ami arra hivatott, hogy kedvet csináljon a cékla megismeréséhez és különböző formákban történő fogyasztásához..
A leves minden összetevője könnyen beszerezhető és kedvező áron elérhető. A magyar konyha  ízvilágában jól ismert fűszerkombináció tökéletesen alkalmas e zöldség zamatának kiemelésére.

Alapanyagok ~700 ml leveshez (2 fő):

cékla 25 dkg
krumpli 20 dkg (itt Rózsa de más fajta is megteszi)
lilahagyma ~10 dkg (persze lehet vöröshagyma is)
babérlevél 2 csinos db, őrölt fűszerkömény és szerecsendió 1-1 kk., fekete bors ~ egy csipet
só ízlés szerint
repceolaj ~2 ek
víz ~ 5 dl

A zöldségeket felaprítjuk, átpirítjuk olajon a fűszerekkel együtt és fölengedjük ~0,5 l vízzel. Hozzávetőlegesen 20 perc főzési időre számíthatunk, ami tulajdonképpen szabadidőnek minősül, ugyanis különösebb figyelmet levesünk nem igényel. Turmixoljuk/pürésítjük és szedhetjük is a tányérokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr958273136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása