reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Céklapástétom

2016. február 07. - Vegán Pitypang

ceklapastetom.jpg

A névvel kicsit csaltam, mert nem akartam, hogy azt higgyétek cékla-sütőtök bébipapit akarok rátok sózni. Mindenesetre a cékla dominál, és az egész ízvilág rá épül, ezáltal ő kapta a főcímet.

cékla 20 dkg (megpucolt)
sütőtök 20 dkg (megpucolt)
fokhagyma ~ 15g (3 giga gerezd)
babérlevél 1 csinos, közepes db
őrölt fűszerkömény ~1,5 tk
fekete bors 1 kk
mustár ~1 púpos tk
citromlé ~2 tk
friss kapor 3 szál
petrezselyem ~fél csokor
víz ~2,5 dl
só (óvatosan, mert elég sok a fokhagyma)

 

A cékla és a sütőtök együtt szuper páros. Kiegészítve kaporral, mustárral, citrommal etc. olyan savanykás ízt kapunk, amely a zöldségek alapédességét és karekterét nem nyomja el.

A történet igen egyszerű. A céklát magas hőmérsékleten átpirítjuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a fűszerköményt, majd felengedjük vízzel s fedővel lefedve hagyjuk szépen párolódni. A 20. perc tájékán beletesszük a sütőtököt, hagyjuk további~5 percig puhulni. Mikor levettük a tűzről beletesszük a fokhagymát és a zöldeket majd egy otthon elérhető eszközzel pástétom állagúvá alakítjuk. Ebből a mennyiségből 450 ml-es szolíd adagot kapunk, ami kb 9 db (képen látható) szeletkére elegendő.
Fogyaszthatjuk bátran rozskenyérre kenve, mellé csemege uborkát és/vagy savanyú káposztát ropogtatva.

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr438368302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása