![cukkini_total.jpg](https://m.blog.hu/ve/veganpitypang/image/cukkini_total.jpg)
Kevés, mindössze 10 perces ízletes és variálható vacsora/ebéd válhat belőle. A cukkíni szépen karamellizálódik ropogós kérget képezve a tócsni külsején. Belül pedig megtartja puha, omlós textúráját.
Aki kedveli a grillezett cukkínit, garantáltan ezt is szeretni fogja.
Összetevők 2 db tócsnihoz (24 cm-es serpenyő):
cukkíni 180 dkg
fehér rizsliszt 40g (~ 4 ek) - használható természetesen barna rizsliszt is
szezámmag 1 ek
kukoricacsíra olaj 1,5 tk
só, fekete bors ízlés szerint
növényi olaj a sütéshez
![cukknivel.jpg](https://m.blog.hu/ve/veganpitypang/image/cukknivel.jpg)
A cukkínit egy reszelő közepes lyukú oldalán lereszeljük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan összekeverjük. A tészta nem kifejezetten híg vagy ragadós, mint azt megszokhattuk más ételtípusoknál. Viszont arra figyelni kell, hogy ne maradjon kimondottan vizes hatású, mert akkor a tócsni nem marad egyben a sütésnél. A cukkíni nedvessége fel kell vegye ezt a rizslisztmennyiséget és kissé össze kell tapadjon a zöldséghús. Csak sült állapotban, sülés közben fog teljesen összetapadni, nyersen nem.
Ha több nedvesség van egyik vagy másik cukkíniben - ami bármikor előfordulhat - akkor evőkanalanként lehet hozzá rizslisztet adagolni. Megjegyzem én ilyet csak egyszer tapasztaltam.
A serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a masszát belelapátoljuk. Fakanál segítségével el lehet oszlatni szépen egyenletesen, majd pedig le lehet lapogatni ezzel segítve az összetapadást. 1-1 oldalnak körülbelül 3,5 - 4 perc kell a süléshez.
Változatossá lehet tenni friss zöldfűszerek hozzáadásával. Megtölthetjük továbbá növényi sajttal, joghurttal, zöldségpástétommal. Friss saláta is kísérőjévé válhat.