reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Cukkínitócsni

2017. június 11. - Vegán Pitypang
cukkini_total.jpgNyári, gyors, alacsony szénhidráttartalmú és finom. Röviden eme négy fő jelzővel tudnám illetni.
Kevés, mindössze 10 perces ízletes és variálható vacsora/ebéd válhat belőle.  A cukkíni szépen karamellizálódik ropogós kérget képezve a tócsni külsején. Belül pedig megtartja puha, omlós textúráját.
Aki kedveli a grillezett cukkínit, garantáltan ezt is szeretni fogja.

Összetevők 2 db tócsnihoz (24 cm-es serpenyő):

cukkíni 180 dkg
fehér rizsliszt 40g (~ 4 ek) - használható természetesen barna rizsliszt is
szezámmag 1 ek
kukoricacsíra olaj 1,5 tk
só, fekete bors ízlés szerint
növényi olaj a sütéshez
cukknivel.jpg
A cukkínit egy reszelő közepes lyukú oldalán lereszeljük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan összekeverjük. A tészta nem kifejezetten híg vagy ragadós, mint azt megszokhattuk más ételtípusoknál. Viszont arra figyelni kell, hogy ne maradjon kimondottan vizes hatású, mert akkor a tócsni nem marad egyben a sütésnél. A cukkíni nedvessége fel kell vegye ezt a rizslisztmennyiséget és kissé össze kell tapadjon a zöldséghús. Csak sült állapotban, sülés közben fog teljesen összetapadni, nyersen nem.
Ha több nedvesség van egyik vagy másik cukkíniben - ami bármikor előfordulhat - akkor evőkanalanként lehet hozzá rizslisztet adagolni. Megjegyzem én ilyet csak egyszer tapasztaltam.
A serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a masszát belelapátoljuk. Fakanál segítségével el lehet oszlatni szépen egyenletesen, majd pedig le lehet lapogatni ezzel segítve az összetapadást. 1-1 oldalnak körülbelül 3,5 - 4 perc kell a süléshez. 

Változatossá lehet tenni friss zöldfűszerek hozzáadásával. Megtölthetjük továbbá növényi sajttal, joghurttal, zöldségpástétommal. Friss saláta is kísérőjévé válhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr2312586401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása