reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Lilahagymás-kukoricás pite

francia ihletésű hagymás pite indiai csavarral

2016. február 11. - Vegán Pitypang

hagymas-kukoricas_pite1.jpg

Ez az egyik leggyorsabban elkészíthető pite, amit valaha csináltam. A tészta minden komolyabb erőfeszítés nélkül összeáll, állaga pedig sütés után mondhatni tökéletesen omlós lesz. Könnyű főétel vagy akár reggeli is válhat belőle.

27,5 cm-es piteformához

Vékony, omlós-roppanós alaptészta:
fehér tönkölybúzaliszt 20 dkg
kókuszzsír 10 dkg
joghurt 2,5 ek (itt natúr Yoya)
zabpehely 1 bő ek, lenmag 2 tk (előre annyi vízbe beáztat, hogy a végeredmény pempős legyen)
só ~1 csipet

Töltelék:
lilahagyma 44 dkg
főtt, morzsolt kukorica 4 ek (~6 dkg)
joghurt 25,5 dkg (itt natúr Yoya)
kurkuma, őrölt piros paprika, szerecsendió, hagymamag ~1 tk
fekete bors és só ízlés szerint

A tésztának picit állni kell sütés előtt, így a munkafolyamatokat érdemes azzal kezdeni. A zsiradékot a liszttel szétmorzsoljuk, a zabpehelypempő és a joghurt segítségével egy helyes kis gömbőcöt formázunk, amit rögtön betehetünk a hűtőbe pihenni.

A töltelékhez a hagymát megdinszteljük, fűszerezzük, végül belemegy a kukorica és felöntjük joghurttal. A gömbőcöt egy 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk s a formába helyezzük. Ráöntjük a tölteléket, elsímítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

pite_fentrol1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr608382906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása