Ez az egyik leggyorsabban elkészíthető pite, amit valaha csináltam. A tészta minden komolyabb erőfeszítés nélkül összeáll, állaga pedig sütés után mondhatni tökéletesen omlós lesz. Könnyű főétel vagy akár reggeli is válhat belőle.
fehér tönkölybúzaliszt 20 dkg
fekete bors és só ízlés szerint
A tésztának picit állni kell sütés előtt, így a munkafolyamatokat érdemes azzal kezdeni. A zsiradékot a liszttel szétmorzsoljuk, a zabpehelypempő és a joghurt segítségével egy helyes kis gömbőcöt formázunk, amit rögtön betehetünk a hűtőbe pihenni.
A töltelékhez a hagymát megdinszteljük, fűszerezzük, végül belemegy a kukorica és felöntjük joghurttal. A gömbőcöt egy 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk s a formába helyezzük. Ráöntjük a tölteléket, elsímítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.