Elérkezettnek látom az időt, hogy mutassak nektek alternatívát egy tojás-, élesztő-, és tejmentes pogácsára. Egyáltalán nem kell megijedni a mentességétől. Kívül roppanós, belül omlós, sőt mi több elég masszív, laktató darab. Nincs kelesztés, hosszú pihentetés, várakozás. Pik-pak össze tudjátok dobni a tésztát.
tk tönkölybúzaliszt 12,5 dkg
fehér tönkölybúzaliszt 12,5 dkgrizstej ~4-5 ek (a kenegetéshez)
Veszünk egy öblös tálat, amiben először a száraz alapanyagokat keverjük össze. Ezután jöhet a tejszín és a zsíradék, s annyi víz hogy egy nyújtható tésztát kapjunk, ami már nem ragad a kezünkre.
A kapott tésztát vastag ujjnyira nyújtuk s egy adandó eszközzel pogácsákat szaggatunk. Egy kávés csésze került a kezem ügyébe, ami a célnak teljesen megfelel. A tepsit zsiradékkal vékonyan kikenjük, lisztezzük, s belehelyezzük a pogácsákat. Sülési folyamat alatt háromszor megkenjük rizstejjel.
A kapott tésztát vastag ujjnyira nyújtuk s egy adandó eszközzel pogácsákat szaggatunk. Egy kávés csésze került a kezem ügyébe, ami a célnak teljesen megfelel. A tepsit zsiradékkal vékonyan kikenjük, lisztezzük, s belehelyezzük a pogácsákat. Sülési folyamat alatt háromszor megkenjük rizstejjel.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sül.