reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Tönkölypogácsa

2016. február 28. - Vegán Pitypang

pogacsacsendelet.jpg

Elérkezettnek látom az időt, hogy mutassak nektek alternatívát egy tojás-, élesztő-, és tejmentes pogácsára. Egyáltalán nem kell megijedni a mentességétől. Kívül roppanós, belül omlós, sőt mi több elég masszív, laktató darab. Nincs kelesztés, hosszú pihentetés, várakozás. Pik-pak össze tudjátok dobni a tésztát.

tk tönkölybúzaliszt 12,5 dkg 
fehér tönkölybúzaliszt 12,5 dkg
zabtejszín 3 ek
kókuszolaj 5 ek
víz ~1,25 dl
sütőpor 5g
fekete szezámmag 2 ek
őrölt fűszerkömény, piros paprika 1-1 tk
só ~2 tk (a befutó mennyiség erősen függ a só minőségétől, én itt egy finom szemcsés himalája sót használtam)
rizstej ~4-5 ek (a kenegetéshez)

 

deszka.jpg

Veszünk egy öblös tálat, amiben először a száraz alapanyagokat keverjük össze. Ezután jöhet a tejszín és a zsíradék, s annyi víz hogy egy nyújtható tésztát kapjunk, ami már nem ragad a kezünkre.
A kapott tésztát vastag ujjnyira nyújtuk s egy adandó eszközzel pogácsákat szaggatunk. Egy kávés csésze került a kezem ügyébe, ami a célnak teljesen megfelel. A tepsit zsiradékkal vékonyan kikenjük, lisztezzük, s belehelyezzük a pogácsákat. Sülési folyamat alatt háromszor megkenjük rizstejjel.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sül.
img_0448.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr388427056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása