reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Sült csikóka vörös mizuna fészekben

2016. április 03. - Vegán Pitypang

csicsoka_feszekben.jpgEz akár egy mesebeli történet is lehetne egy különleges, nemrég felfedezett madárfajról. De nem-nem, semmi mese, csak kicsit beköszönt konyhámba egy tavaszüdvözlő mustársaláta, a vörös mizuna. Izgalmas, több árnyalatú levelével, sokféle felhasználási módjával nálam máris befutó. Nyersen nagyon jól passzol a csicsókához.

Arányok ~2 főre:

csicsóka 70 dkg (pucolás után nekem ~50 dkg maradt)
vörös mizuna ~100 g
kakukkfű (4-5 friss szál), fokhagyma 2 nagyobbacska gerezd ~11g

repceolaj ~1,5 ek, só ízlés szerint

csicsoka_feszek_oldalrol.jpg

A legtöbb időt a göcsörtös csicsóka hámozása emésztheti fel. A végeredmény - kívül ropogós kéreg, belül omlós puhaság szerencsére - kárpótol bennünket a kemény munkáért. Ha kisebb, golyóbis formájú csicsókát vásárolunk, akkor a darabolás munkafolyamatát ki is iktathatjuk. Egy az egyben mehetnek a csicsókalabdák a tepsibe.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit meglocsoljuk recpeolajjal, ráfektetjük a csicsókalabdákat, s a fűszerekben átforgatjuk. 220 fokon ~25 perc alatt aranybarnára sütjük, s a vörös leveleken tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr358556886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása