Ez akár egy mesebeli történet is lehetne egy különleges, nemrég felfedezett madárfajról. De nem-nem, semmi mese, csak kicsit beköszönt konyhámba egy tavaszüdvözlő mustársaláta, a vörös mizuna. Izgalmas, több árnyalatú levelével, sokféle felhasználási módjával nálam máris befutó. Nyersen nagyon jól passzol a csicsókához.
Arányok ~2 főre:
repceolaj ~1,5 ek, só ízlés szerint
A legtöbb időt a göcsörtös csicsóka hámozása emésztheti fel. A végeredmény - kívül ropogós kéreg, belül omlós puhaság szerencsére - kárpótol bennünket a kemény munkáért. Ha kisebb, golyóbis formájú csicsókát vásárolunk, akkor a darabolás munkafolyamatát ki is iktathatjuk. Egy az egyben mehetnek a csicsókalabdák a tepsibe.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit meglocsoljuk recpeolajjal, ráfektetjük a csicsókalabdákat, s a fűszerekben átforgatjuk. 220 fokon ~25 perc alatt aranybarnára sütjük, s a vörös leveleken tálaljuk.