Nincs miért félni a rebarbarától. Feszélyezhet a tudat, hogy zöldség, mi mégis gyümölcsként tekintünk rá, de biztosíthatlak benneteket, ha egyszer kipróbáltátok, nem lesz megállás.
Savanyú, színes, lédús, hámozni sem kell. Készülhet belőle lekvár, szörp, trillió féle sütivariáció és még kicsiny országunk határain belül is megterem. Mi kell még?!
A következő recept egy glutén,- és cukormentes variációt mutat be. A morzsás fedél fő alkotóeleméül a barna rizslisztet választottam, ami miatt enyhén rizskoch jeleget is kapott a desszert.
Ha cukrot (akár nádcukor akár répacukor) használtok, más ízdimenziók nyilnak meg. Jobban életre kel a savanyú-édes ízpár.
Arányok 4 főre (26x28 cm-es szív alakú formában tökéletesen elfért):
vaníliarúd 1 db (opcionális)
A kókuszzsírt szilárd halmazállapotában elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a nyírfacukrot, majd fokozatosan a vizet. Ha összeállt a fedél, akkor szépen egyenletesen beborítjuk vele a felszeletelt rebarbarát.
*Tipp: Ha kisebb szeletekre vágjuk a szárakat, egy sziruposan híg rebarbara alapot kapunk, amiben a szeletek formájukat elvesztve szétsülnek.