Ez egy univerzálisan felhasználható, egyszerűen elkészíthető banános piskóta, melynek tésztáját könnyed légies állag és változatos bővíthetőség, alakíthatóság jellemez. Szezonálisan elérhető gyümölcskrémekkel, lekvárokkal bátran kiegészíthetitek, megtölthetitek. A családban a csokis változat a befutó, így most ezt osztom meg veletek. Dúsíthatjátok még több csokival, akár magvakkal és tortát is rittyenthettek belőle. Ne várjatok sokáig az elkészítésével!
A lisztben eloszlatjuk a sütőport, a szódabikarbónát majd a további száraz hozzávalót is elkeverjük benne. A fennmaradó alapanyagokkal egy kissé ragacsos masszává alakítjuk, és folyamatos víz hozzáadásával lazítjuk. Apróra tört csokidarabokkal megkoronázzuk s kizsírozott tepsibe/formába halmozzuk. A tepsit habár kizsírozni szükséges, de a lisztezés elhagyható. Süteményünk 180 fokon 50 perc alatt szépen megsül.