reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Csomboros barna csiperkegomba-pástétom

2016. augusztus 30. - Vegán Pitypang
img_0810.JPG
A csombor, a citrom és a gomba nyerő hármasát nehezen tudom kiverni a fejemből.
A most pástétomban testet öltött ízvilág persze átültethető más formátumba is, kísérletezzetek bátran. A kence roppanós héjú friss kenyérszeletekre kenve, kis petrezselyemmel, lédús paradicsommal kiegészítve szerepelhet reggeli és vacsoraként is.

sonkahagyma 1 kis csinos db (nálam lemérve 4 dkg volt)
barna csiperkegomba 30 dkg
fokhagyma 1 vékony gerezd
petrezselyem ~1 ek felaprítva
citrom frissen facsart leve ~3 ek
csombor ~2 tk (más néven borsikafű)
tetszés szerinti növényi olaj ~2 ek
só, fekete bors ízlés szerint

Első lépésként megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, amit ha hő ér elkezd folyamatosan összeesni, s vizet engedni. Sózzuk, megszórjuk a felaprított csombor felével, meglocsoljuk 1 ek. citrommal. Hagyjuk párolódni fedővel lefedve, s ha szükséges, pótoljuk a vizet. Én nagyjából fél dl-t adtam hozzá. Ha kezd puhulni a gomba - kb 10 perc- hozzátesszük a petrezselymet, s a párolódási folyamat legvégén a csombor másik felét, kis fekete borsot és a citromlét. 
Ez az egész móka igazán nem sok időt vesz igénybe, 15-20 perc alatt megpuhul a gomba, ami után egy alkalmatos eszközzel lehet is krémesíteni.
A végeredmény 250 g pástétom.

img_0811.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr6311663062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása