Meg kell hagyni, lehet szép számmal létezik a rakott palacsintánál fotogénabb étel. Ízben viszont nincs kétség, brillíroz.
Persze ehhez az is kell, hogy gyökérzöldségekkel, méghozzá petrezselyemgyökérrel (aka gyökér vagy fehérrépa), zellergumóval és répával, továbbá friss zöldfűszerekkel társítsuk.
E recept által más kontextusban ismerhetitek meg ezeket a superfoodok mögött kullogó, sokszor csak húslevesalapléhez használt finomságokat, ráadásul a pénztárcátok sem sínyli meg ezt a kis konyhai akciót. Mindenhol elérhető és barátságos áron beszerezhető alapanyagokról van szó, kicsit kiragadva a megszokott hétköznapokból.
A hagymát üvegesre pirítjuk. A gyökérzöldségeket kislyukú reszelőn lereszeljük és a hagymához adjuk. Picit átpirítjuk vele, sózzuk s a fűszerek felével ízesítjük. A zöldségeket hagyjuk kevés víz (1 dl) hozzáadása után puhulni (10 perc) és felöntjük a paradicsomlével. Szépen rotyoghat minden a kondérban még 5-6 percig és lezárásul beletehetjük a fűszerek másik felét s a citromlét.
![palacsinta_kozelrol.jpg](https://m.blog.hu/ve/veganpitypang/image/palacsinta_kozelrol.jpg)