reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Feketeribizlis zabkeksz

zabkekszvariáció

2017. június 20. - Vegán Pitypang

tepsis_69es.jpgA feketeribizli egy évben egyszer terem, aminek csúcspontja most elérkezett. Kár lenne kihagyni. Íze semmihez sem fogható, főleg keksz formájában nagyon jól tud érvényesülni.

Ezen zabkeksz elkészítése pedig éppoly egyszerű mint a babérok learatása. Összekavar, amorf kekszeket tepsire helyez, kisüt, megesz.

Hozzávalók 35-36 db kekszhez (35x45 cm-es tepsi):
zabpehely tk 100g (közepes vagy apró szemű)
tönkölyliszt tk 60g
tönkölyliszt fehér 40g
kókuszzsír v. kukoricacsíra olaj 100g (a kókuszzsír olvadt halmazállapotban)
nyers nádcukor 100g
mandula 100g (apróra törve/darabolva)
feketeribizli 125g
fahéj 2 késhegynyi
víz 50 ml

kozeli.jpgA száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a kókuszzsírt, a vizet majd legvégül a ribizlit. Ragacsos masszát kell kapnunk. Ha nem ragadnak össze az alapanyagok, akkor pedig lehet még hozzá kevés vizet csepegtetni. Ha 1-1 ribizliszem szétnyomódik a kavarás során, ne essünk kétségbe hiszen a sütűben úgy is szétsül.
Egy nagy tepsit növényi zsiradékkal kikenünk, két kiskanál segítségével kis halmokat formázunk, s a tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütűben 25-28 perc alatt készre sütjük.
Érdemes frissen elfogyasztani, ha ez nem történne meg, akkor szabadon (nem dobozba bezárva) tárolni, hogy megőrizze friss ropogósságát. Élethossza 32 óránál nem lesz több, de 2-3 napig is eltartható, ami alatt azonban veszít ropogósságából.

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr5812608103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása