A feketeribizli egy évben egyszer terem, aminek csúcspontja most elérkezett. Kár lenne kihagyni. Íze semmihez sem fogható, főleg keksz formájában nagyon jól tud érvényesülni.
Ezen zabkeksz elkészítése pedig éppoly egyszerű mint a babérok learatása. Összekavar, amorf kekszeket tepsire helyez, kisüt, megesz.
Hozzávalók 35-36 db kekszhez (35x45 cm-es tepsi):
zabpehely tk 100g (közepes vagy apró szemű)
tönkölyliszt tk 60g
tönkölyliszt fehér 40g
kókuszzsír v. kukoricacsíra olaj 100g (a kókuszzsír olvadt halmazállapotban)
nyers nádcukor 100g
mandula 100g (apróra törve/darabolva)
feketeribizli 125g
fahéj 2 késhegynyi
víz 50 ml
![kozeli.jpg](https://m.blog.hu/ve/veganpitypang/image/kozeli.jpg)
Egy nagy tepsit növényi zsiradékkal kikenünk, két kiskanál segítségével kis halmokat formázunk, s a tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütűben 25-28 perc alatt készre sütjük.
Érdemes frissen elfogyasztani, ha ez nem történne meg, akkor szabadon (nem dobozba bezárva) tárolni, hogy megőrizze friss ropogósságát. Élethossza 32 óránál nem lesz több, de 2-3 napig is eltartható, ami alatt azonban veszít ropogósságából.