reflektorfényben a zöldségek - gyümölcsök - gabonák - magvak

Vegán Pitypang

Kölestallér

2016. április 09. - Vegán Pitypang

kolestaller_allo.jpg

Fasírtszerepben a köles elég jól teljesít, csak el kell találni a hozzáadott liszt mennyiségét. Több kísérlet eredménytelensége után végre született pár sikeres verzió. Lentebb egy könnyű, zöldséges, szezámos variációt olvashattok.

8 db tallérhoz:

köles 5 dkg
zeller 5 dkg
paszternák 5 dkg
fokhagyma 1 szép gerezd
firss petrezselyem és kakukkfű ~2-2 tk
liszt 3 ek (25 g) én itt tönkölybúzát használtam de működnie kell rizsliszttel is

kolestaller.jpg



A kölest 3x vízmennyiségben megfőzzük (~16 perc), s hagyjuk teljesen kihűlni. Az összes többi alapanyagot (a liszt kivételével) aprítóba bedobjuk, s az elvégzi helyettünk a munkát. Ha nincs ilyen masinátok, akkor marad a reszelő (mindegy hogy kis vagy nagylyukú oldalán reszeltek). Legvégül mindent összekeverünk s máris lehet picit vizes kézzel tallérokat formázni, szezámmagban átforgatni és kevés olajon serpenyőben kisütni. Akit érdekel a sült édesburgonya körítés is, lapozzon a következő oldalra vagy kattintson erre a linkre: http://veganpitypang.blog.hu/2016/04/04/tavaszi_spenothalom_sult_edesburgonyaval#more8557610

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veganpitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr508582620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása