Fasírtszerepben a köles elég jól teljesít, csak el kell találni a hozzáadott liszt mennyiségét. Több kísérlet eredménytelensége után végre született pár sikeres verzió. Lentebb egy könnyű, zöldséges, szezámos variációt olvashattok.
A kölest 3x vízmennyiségben megfőzzük (~16 perc), s hagyjuk teljesen kihűlni. Az összes többi alapanyagot (a liszt kivételével) aprítóba bedobjuk, s az elvégzi helyettünk a munkát. Ha nincs ilyen masinátok, akkor marad a reszelő (mindegy hogy kis vagy nagylyukú oldalán reszeltek). Legvégül mindent összekeverünk s máris lehet picit vizes kézzel tallérokat formázni, szezámmagban átforgatni és kevés olajon serpenyőben kisütni. Akit érdekel a sült édesburgonya körítés is, lapozzon a következő oldalra vagy kattintson erre a linkre: http://veganpitypang.blog.hu/2016/04/04/tavaszi_spenothalom_sult_edesburgonyaval#more8557610